V četrtek, 20. 5. 2021, je Zavod Prijetno domače v okviru projekta Razvoj in vzpostavitev sistema trženja enostavnih in integralnih turističnih produktov (RAST) izvedel Zbor turističnih in gostinskih ponudnikov z dr. Janezom Bogatajem.
Tema predavanja je bila gastronomija in kulinarika območja, ki je pomembna sestavina celotne turistične ponudbe
Slovenija je letošnjem letu razglašena kot Evropska gastronomska regija 2021, katere ambasador je tudi prof. dr. Janez Bogataj, ki je ravno izdal tudi novo knjigo, v kateri opisuje tipično kulinariko Dolenjske. Dr. Bogataj je podal nekaj iztočnic, na podlagi katerih se lahko v prihodnje gradi kulinarična zgodba območja. Dogodek sta, s predstavitvijo tradicionalnih jedi, popestrili članici Društva podeželskih žena Ivanjščice, Mateja Žaren in Marijeta Meglen.
V okviru projekta so razvili tudi »gajbico« z lokalnimi dobrotami, ki so jo dostavili vsem udeležencem dogodka.
Nekaj foto utrinkov: