Novicezgodbe 2 navp.240x0

zgodbe 2 navp.240x0

Interaktivna delavnica in Srečanje rokodelcev s predavanjem o oblikovanju embalaže za rokodelske izdelke

V okviru projekta Zgodbe rok in krajev, ki s povezovanjem 11. slovenskih lokalnih akcijskih skupin ustvarja bolj vzpodbudno okolje za razvoj rokodelstva v Sloveniji, smo 20. 11. 2018 za rokodelce z območja LAS STIK izvedli Interaktivno delavnico in Srečanje rokodelcev s predavanjem o oblikovanju embalaže za rokodelske izdelke.

V okviru Interaktivne delavnice, ki jo je izvedla etnologija Alenka Stražišar Lamovšek v sodelovanju z oblikovalko, je narejena analiza konkretnih izdelkov rokodelcev, ki so jih rokodelci prinesli s seboj.
V okviru Srečanja rokodelcev je bilo izvedeno tudi predavanje Oblikovanje embalaže rokodelskih izdelkov, ki ga je izvedla akademska restavratorka ga. Jana Vilman Proje, univ. dipl. inž. oblikovanja tekstilij in oblačil.
Ob koncu delavnice in predavanja o tem, kakšna embalaža je najbolj primerna za posamezne kategorije rokodelskih izdelkov, da bodo oblikovani v duhu sodobnega dizajna in se približali okusu kupcev ter hkrati upoštevali tradicijo, kulturno dediščino ter osebnost rokodelca, so rokodelci z območja LAS STIK v sproščenem vzdušju nadaljevali s spoznavanjem drug drugega, izdelkov, novih idej za nadgradnjo izdelkov, kar pa je bil tudi namen srečanja in predavanja.

Trenutno pripravljamo še druge delavnice in predavanja za rokodelce, dve razstavi rokodelskih izdelkov ter individualna svetovanja z rokodelci.

2. Interaktivna delavnica za rokodelce z območja LAS STIK bo potekala v četrtek, 22. 11. 2018 ob 16.30 uri na CIK Trebnje, Kidričeva ulica 2, 8210 Trebnje (Učilnica št. 4).
Na Interaktivni delavnici II bo narejen pregled izpopolnjenih izdelkov na osnovi priporočil etnologa in oblikovalca iz Interaktivne delavnice I. Delavnico bo izvedla etnologija Alenka Stražišar Lamovšek.

Vabimo rokodelce z območja LAS STIK, da se vključijo v projekt in prepoznajo priložnost za povezovanje in možnosti za lastni razvoj ter razvoj in položaj rokodelstva v Sloveniji.
Kontakt: Tel. št. 07 34 82 103 ali e-naslov sanela.halilovic@ciktrebnje.si 

 

[widgetkit id=12]

 

Brez naslova